VEEL GESTELDE VRAGEN

WAAROM KAN IK NIET “ZO MAAR” NAAR DE HONDEN EN KATTEN KOMEN KIJKEN?

Het beleid van 50 jaar ervaring, weet ondertussen wat welzijn betekend voor de dieren.
Zo weten wij dat dieren meer stress hebben als men te pas en te onpas altijd maar mensen toelaat.
Dieren hebben recht op privacy en zijn geen ZOO – dieren, waar inkom betaald wordt om ‘zo maar’ naar de dieren te gaan kijken.
Dieren vinden geborgenheid bij het verzorgend team na situaties waarbij ze achtergelaten zijn door middel van echtscheiding – verhuis – geen interesse meer …enz.
Er zijn veel mensen met een hart voor dieren, maar het zijn degene die het bewust omgaan met dieren kennen die onze policy begrijpen dat een dier ook een hart en gevoelens heeft.

KAN IK NOG KOMEN WANDELEN?

Wandelen met onze dieren kan niet meer.

Door klachten van buren zijn wij genoodzaakt ons te beperken tot een vast team van wandelaars.

WAT MOET IK DOEN ALS IK EEN DIER WIL ADOPTEREN?

Er zal u een formulier overhandig worden waarbij u allerlei vragen gesteld worden.
Dit neemt ongeveer een 30 min. van uw tijd.
Indien er een match is zullen wij u met de gepaste honden laten kennismaken, door een wandeling er mee voor te stellen.
Neem altijd uw hond(en) mee mocht u deze al in uw bezit zijn. Dit bespaart u een trip terug om de andere hond(en) te gaan ophalen.

WERKEN JULLIE MET OPVANGGEZINNEN?

Nee, voor honden en katten is een adoptiecentrum het beste. De ervaring leert ons dat mensen met een groot hart voor dieren ,gebruikt worden om als opvang gezin te spelen. Maar in de praktijk ook snel tot de conclusie komen dat men die ervaring niet heeft, of dat men geen dieren mag houden van de verhuurder. En zo worden wij regelmatig geconfronteerd met mensen die onze hulp inroepen. Doordat ze de bomen door het bos niet meer zien, en met de dieren blijven zitten.

GAAN JULLIE MEER DIEREN TE ADOPTIE KUNNEN ZETTEN?

Door de nieuwe infrastructuur kunnen wij inderdaad veel meer poezen aannemen. Wij gaan ons daar terug meer en meer op toeleggen. Door een eigen dierenarts en een operatiekwartier te hebben, hoeven de dieren het centrum niet te verlaten en kunnen zij ontwaken in alle rust in de LC of IC .
Bij de honden afdeling daar kunnen wij tot ruim 80 honden opvang bieden. De honden hebben een  prachtige ruime box met ventilatiesysteem D, automatische drink kom die water voorziet als men met de neus er tegen aangaat, deze box is gelegen achter een glazen wand.
Zeer strenge hygiënebeleid  maakt dat het voor 99% ziekte vrij is.

IK WIL MIJN DIER AFSTAAN.

Bij de katten is de enige vraag om ze te laten vaccineren. De administratieve kost bedraagt €15. Wij op onze beurt zullen overgaan tot het steriel maken en chippen van de kat.

Bij de honden heeft u verschillende prijzen naar gelang met wat men in orde is gechipt, vaccinatie, dierenarts boekje, enz.


KAN IK MIJN WATERSCHILDPAD AFSTAAN.
U kan dat uiteraard, in Turtle Beach …
In onze natuurlijk poel liggen de schildpadden te genieten op een strandje bij zonnig weer. In de winter kunnen ze in alle rust beginnen aan hun winterslaap. Enkel binnenbrengen vanaf het voorjaar tot begin oktober. Kostprijs per dier €10